Biokeramiek-voor-ontspanning


Heeft de stof die 's nachts ons lichaam raakt daadwerkelijk invloed op onze slaap en herstel? Toonaangevende slaapexperts van het Johns Hopkins Medicine Institute en topsporters als Tom Brady, Michael Phelps of George St-Pierre zijn hiervan overtuigd. Het specifieke materiaal dat dit verbeterde hersteleffect mogelijk maakt, is een combinatie van verschillende mineralen die zijn opgenomen in de stof van het beddengoed - het reflecteert en slaat lichaamseigen infraroodstraling op.

De werking van SAMINA biokeramisch materiaal
Als we lichaamswarmte afgeven aan de omgeving, is dit infraroodstraling die vaak wordt geassocieerd met de gunstige effecten van infraroodsauna's of infraroodlampen. Voor mensen is infraroodstraling onzichtbaar, maar nemen we duidelijk de warmte van de straling waar. Lange tijd is warmte gebruikt als maatregel en natuurlijk hulpmiddel bij ziekten en kwalen. De onzichtbare infraroodstralen dringen enkele centimeters diep in het weefsel door en worden door het lichaam opgenomen.

Puur katoenen garen in hoogwaardige biologische kwaliteit en het speciaal ontwikkelde biokeramische garen gebruiken de infraroodstralen van het lichaam en reflecteren deze terug. Dit verbetert de belangrijke microcirculatie en zorgt zo voor een betere doorbloeding in het weefsel. Ontstekingen en zwellingen worden verminderd en vochtophopingen voorkomen. Ook de lymfe- en weefselvloeistofcirculatie worden ondersteund waardoor het zuurstofgehalte toeneemt en de ontgiftingsfunctie wordt gestimuleerd.
De slaapbeleving is nog meer ontspannen. Door de verbeterde circulatie in het lichaam vindt een gelijkmatiger warmte-uitwisseling plaats, wat het aangename droge bedklimaat bevordert. Het gevoel is fijn en comfortabel en tot op zekere hoogte "licht" als je gaat slapen op biologisch keramisch beddengoed.

100% natuurlijk en functioneel
Bij alle biokeramische producten van SAMINA vormt de stof van biologisch katoen en biologisch keramiek de bekleding voor de biologisch actieve schapenwol. De op deze wijze gemaakte matrassen, dekbedden en kussens, zijn bijzonder zacht en knuffelig en zorgen zo voor een geweldige slaapervaring. Alleen natuurlijke materialen worden gebruikt, zonder chemicaliën of kunstmatige stoffen, en is het de kracht van de natuur die het lichaam een optimale slaapervaring biedt.

SAMINA Bio-Keramiek voor sporters
Vooral voor sporters, of het nu professionele- of hobbysporters zijn, biedt deze unieke materiaalmix een groot voordeel. De SAMINA biokeramische producten zijn namelijk bewezen effectief en ondersteunen het nachtelijk herstel. De effecten van gereflecteerde infraroodstraling zijn vergelijkbaar met die van compressie en zijn zelfs superieur vanwege het hoge niveau van comfort en langdurig gebruik 's nachts. De verbeterde circulatie in het lichaam zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar geblesseerde weefsels, waardoor de genezing versnelt. Het biokeramische materiaal helpt om weer sneller fit te worden na de tijdens de training of wedstrijd opgelopen talloze kleine blessures. Ook de snellere afvoer van afvalstoffen ondersteunt de genezing en leidt tot pijnvrijheid.