Boxspringbed-gezondheidsrisico

Het kopen van een nieuw matras kan lastig zijn. Er zijn namelijk veel soorten matrassen met ieder verschillende eigenschappen. Waar moet je op letten als je een matras koopt in het belang van jouw gezondheid? Welk matras zorgt voor de beste rustgevende en herstellende slaap? Hoe gezond is een boxspringbed?

Metalen als ziekteverwekkers?
Studies tonen aan dat steeds meer mensen niet meer rustgevend slapen en last hebben van ziekmakende slapeloosheid. De redenen hiervoor zijn verschillend; stress, zorgen, onvoldoende slaaphygiëne, te weinig beweging, een verkeerd dieet, maar ook ziekten behoren tot de factoren die slaapstoornissen kunnen veroorzaken. Wat echter snel wordt vergeten, is dat metalen op de slaapplaats ook de kwaliteit van de slaap kunnen verminderen. In dit geval spreekt men van een "elektrobiologisch fenomeen". Dit komt omdat metalen fungeren als kleine mini-antennes en elektromagnetische straling kunnen versterken.

Slaapexperts raden daarom het gebruik van metalen en synthetische materialen af, vooral in het bedsysteem.

Werkingsmechanisme van metalen op de slaapplaats
Een boxspringbed is geen nieuwe uitvinding en bestaat het pocketveringmatras al vele jaren. Wel zijn het aantal stalen veren in de loop der jaren toegenomen en daardoor meer metalen op de slaapplaats.

In een conventioneel boxspringbed kan tot 60 kg stalen veren zijn verwerkt =  véél metaal!
Aangezien stalen veren het natuurlijke magnetisch veld van de aarde verstoren en invloed hebben op de slaap, mag dit niet worden genegeerd. Elektromagnetische velden (EMF) behoren tot de belangrijkste oorzaken van slaapstoornissen. Metalen spelen hierbij een doorslaggevende rol. Deze versterken het werkingsmechanisme van de velden en kunnen zo bijdragen aan slaapproblemen. Dit maakt ze twijfelachtig vanuit het oogpunt van de slaapgeneeskunde.
     

Hangmat effect bij een boxspringbed
Niet alleen bestaan de meeste commercieel verkrijgbare boxspringbedden uit een kunststoffen rand, maar verliezen ze volgens de Stiftung Warentest (= Duitse consumentenbond) na verloop van tijd ook hun ondersteuning en draagkracht. De kunststoffenversie vermindert de vochtregulatie, wat het nachtelijk zweten nog meer bevordert en intensiveert.

De ophoping van zweet en warmte leidt tot de vorming van holtes en verliest het matrassysteem zijn steun. Dit leidt volgens Stiftung Warentest tot een hangmateffect, wat op de lange termijn kan leiden tot rugproblemen.

Ben je eigenaar van een boxspringbed of heb je er net een gekocht – wat nu?
Slaap je nu op een boxspringbed en wil je gezond slapen zonder dat je het hele bed hoeft te vervangen? Het boxspringbed zelf is niet het probleem, maar de inhoud ervan. Dus wat kun je doen om toch goed en gezond te slapen?

Om ervoor te zorgen dat je ondanks een boxspringbed en pocketveringmatras gezond slaapt, raden wij het gebruik van de
SAMINA slaap-gezond-producten aan. Je kan de volledige bestaande bedinhoud vervangen met de gezonde SAMINA slaapoplossing of gewoon de Lokosana-aardingsmatras® gebruiken - deze harmoniseert op betrouwbare wijze het (door het pocketveringmatras vervormde) aardmagnetisch veld.

Waarom nachtelijke aarding een slaapbevorderend effect heeft
Door middel van het Lokosana® aardingsmatras is nachtelijke Aarding mogelijk – dit wordt ook wel het blotevoeteneffect in de nacht genoemd.

Gedurende de nacht wordt het lichaam met het Lokosana® aardingsmatras over een groot oppervlak op de trillingsfrequentie van het aardoppervlak gebracht (ca. 7,83 Hertz) en brengt het zo terug naar zijn bio-elektrische oorspronkelijke staat. Schadelijke omgevingsinvloeden zoals elektrosmog kunnen zo worden geharmoniseerd. De verwerkte bio-magneten in de Lokosana® matras hebben ook een stabiliserend effect op het natuurlijke magnetisch veld. Dit alles draagt aanzienlijk bij aan de verbetering van de slaapkwaliteit en jouw gezondheid!

Wil je meer informatie over nachtelijke aarding en weten hoe je beter en gezonder kunt slapen? Neem dan contact met ons op.