Er zijn veel verschillende matrassen en bedtypes. Wat zijn de 10 voordelen van het SAMINA slaap-gezond-concept?
Veel consumenten twijfelen bij het kiezen van het juiste slaapsysteem. Op het eerste gezicht lijken de verschillende slaapsystemen op elkaar. De totale holistische visie is echter bepalend voor de juiste beoordeling. Slaap is een natuurlijk biologisch proces die een natuurlijke en biologisch effectieve basis nodig heeft. De onderstaande "10 SAMINA voordelen" laten zien wat de belangrijkste SAMINA voordelen zijn ten opzichte van alle andere slaapsystemen. Vergelijk op basis hiervan andere slaapsystemen met SAMINA. Dit laat zien en geeft zekerheid dat SAMINA de competente aanbieder is voor jouw slaapgezondheid. Tegelijkertijd begrijp je dan ook waarom meer dan 150.000 SAMINA-klanten zo tevreden zijn en waarom zij elke dag enthousiast nieuwe klanten bij SAMINA aanbevelen.
1. SAMINA is een holistisch slaapconcept - gebaseerd op bevindingen van de moderne slaapgeneeskunde die aan alle eisen voor een gezonde slaap voldoet; orthopedisch, bed-klimatologisch, elektro-biologisch, hygiënisch en materiaal.
2. Beste materialen zonder concessies - de gebruikte grondstoffen zijn uitsluitend natuurlijk, onbehandeld en van geselecteerde kwaliteit: massief, zeer elastisch essenhout voor de lamellen lattenbodem; 100% natuurlijk rubber met hoge puntelasticiteit voor de matrassen; Natuurlijk, ademend katoen en 100% biologische, niet-giftige schapenwol voor kussens, dekens en kussens.
3. Handgemaakt en uniek - elk product wordt zorgvuldig met de hand gemaakt, wat het automatisch uniek en van de hoogste kwaliteit maakt. Bovendien zijn de SAMINA-slaapsysteem-producten vrij van metalen, wat voor het behoud van pure, gezondheids-bevorderende velden (bijvoorbeeld het aardmagnetisch veld) belangrijk is.
4. Actief voor je slaapgezondheid - In tegenstelling tot de meeste van de aangeboden matrassen en  bedsystemen, is SAMINA een actief slaapsysteem dat alle belangrijke orthopedische factoren voor 100% vervuld – ​​ongeacht lichaamsgewicht, lichaamsgrootte of lichaamsvorm kunnen zware lichaamsdelen zoals schouder of billen zakken, terwijl het rug-nek gebied nog actief wordt ondersteund. De natuurlijke S-vorm van de wervelkolom wordt ook tijdens de slaap behouden, waardoor een optimaal herstel en regeneratie van de rug, wervelkolom en spieren is gegarandeerd.
5. Laag voor laag maximaal slaapcomfort - het SAMINA gezonde slaapconcept overtuigt met harmonieus op elkaar afgestemde elementen: de dubbelzijdige vrij-schommelende lattenbodem balanceert elke beweging van het lichaam vrijwel onmiddellijk en bevordert een diepe slaap en slaapkwaliteit. De hoge puntelasticiteit en het optimale veerkrachtige gedrag van de matrassen van 100% natuurlijk rubber voorkomen drukgevoelens op de huid en spieren en zorgen voor een continu goede arteriële en veneuze bloedstroom. Het SAMINA beddengoed is met 100% bio-actieve schapenwol gevuld en garandeert een droog en warm bedklimaat. Het zorgt voor een gezonde nachtrust en een anti-reumatische werking.
6. Het orthopedisch correcte kussen - het holistische SAMINA gezonde slaapconcept wordt gecompleteerd door het orthopedisch correcte kussen. Al meer dan 25 jaar worden in nauwe samenwerking met orthopeden, rug-specialisten en specialisten in slaapgeneeskunde orthopedische kussens ontwikkeld en geproduceerd. Door verschillen in grootte en structuur en gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen en vullingen, van schapenwol tot spelt en gierst tot grenen houtkrullen, wordt de regeneratie van de gevoelige nekwervelkolom optimaal gegarandeerd.
7. Ongecompliceerd en individueel - zo geavanceerd het SAMINA-slaapsysteem is, zo ongecompliceerd kan het bedframe bijna door iedereen worden geïnstalleerd. Dankzij de vrije constructie is er geen starre onderbouw of inbouwframe nodig en kan hij in slechts enkele eenvoudige stappen worden geïnstalleerd met behulp van een montageset - snel en eenvoudig in bestaande of nieuwe bedframes. Met speciale extra onderdelen zoals, een zitverhoging voor een zachte positionering van de wervelkolom tijdens het zitten, een ontspanningsbrug ter ondersteuning van de wervelkolom en ontlasting van de tussenwervelschijven, wiggen voor voet- en hoofdelevatie of de mogelijkheid van verwijdering van Individuele lamellen, kunnen speciale persoonlijke instellingen worden gemaakt, waardoor het SAMINA slaapsysteem perfect kan worden afgestemd op de individuele wensen.
8. Competent slaap-gezond advies - slaap is een complexe kwestie met vele individuele factoren en nog steeds onopgeloste mysteries die nog niet volledig zijn ontsleuteld. Daarom wordt bij SAMINA en bij de SAMINA-verkooppartners veel waarde gehecht aan uitgebreid en persoonlijk advies. Naast het overwegen van alle individuele behoeften en omstandigheden, zorgen deze waardevolle slaapgezond-adviesgesprekken ook voor nieuwe kennis en bevindingen uit slaaponderzoek en -geneeskunde. SAMINA's meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van gezonde Bio-energetische slaap® is voor iedere klant een groot voordeel.
9. Met het "blote voeten effect" de hele nacht door - SAMINA gebruikt met de speciaal ontwikkelde Lokosana® aardingspad met geïntegreerde katoen-zilver stof en biomagneten het actieve principe van lichaamsaarding. Dat "nachtelijke aarden" zorgt  voor het natuurlijke contact met de aarde alsof je op blote voeten loopt. Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer we onszelf aarden, er vrije elektronen ons lichaam binnenkomen die zich verspreiden. Zo kan de elektromagnetische kwaliteit van het aardoppervlak voor een rustgevende slaap zorgen en meer levensenergie. De Lokosana® slaapmatras kan worden gebruikt met elk slaapsysteem.
10. De korte weg naar een SAMINA slaapsysteem - met een korte levertijd voor een SAMINA slaapsysteem in standaard maat en een paar weken voor speciale maten is SAMINA wereldleider op het gebied van levertijden.  De aankoopbeslissing wordt gegarandeerd en specialistisch uitgebreid slaapadvies kan worden gegeven over gezond slapen.
SAMINA staat voor competentie – Prof. Dr. Med. h.c. Gunther W. Amann-Jennson is oprichter van SAMINA, hij is een gerenommeerd slaappsycholoog, gezondheidsexpert, bedenker van Bio-energetische slaap® en uitvinder van het SAMINA gezonde slaapconcept. Als boekauteur geeft hij zijn kennis door. Verder tonen wetenschappelijke studies, adviezen van experts en gerenommeerde instituten de effectiviteit van het SAMINA slaapsysteem aan in termen van onmiddellijke en aanhoudende verbetering van de slaap.


Kan ik mijn oude bedframe behouden als ik wil overschakelen naar een SAMINA-slaapsysteem?
Het ontwerp van het SAMINA-slaapsysteem is zo ongecompliceerd en eenvoudig dat het in bijna elk bedframe kan worden ingebouwd. De vrijlopende lattenbodemconstructie maakt het mogelijk dat er geen bedonderbouw nodig is en kan met behulp van een montageset (steun- of functiestrips met steunvoet voor tweepersoonsbedden) het SAMINA-slaapsysteem snel en eenvoudig worden gemonteerd. Met de extra aanvullende producten, zoals een zitverhoging of een ontspanningsbrug, kan het SAMINA slaapsysteem eenvoudig worden aangepast aan individuele wensen. Extra wiggen, die dienen om het hoofd of de voeten tot 4 cm te verhogen, of door afzonderlijke lamellen te verwijderen, kunnen extra speciale instellingen worden gemaakt. Meer informatie over de optimale inbouwdiepte vindt u in de montagehandleiding.


Ik wil graag een SAMINA systeem installeren in mijn 140 cm brede bedframe. Welke lattenbodem wordt aangeraden – 1x van 140 cm of 2x van 70 cm breed?
Als je het bed voornamelijk alleen gebruikt, raden we een lattenbodem van 140 cm breed aan. Als je het bed als tweepersoonsbed gebruikt, twee lattenbodems van 70 cm breed, omdat de aanpassing voor elke slaper apart moet kunnen werken. Afhankelijk van het lichaamsgewicht is de SAMINA lattenbodem 140 cm breed met vier of vijf elastische elementen. Laat je hierover adviseren door de SAMINA slaap-gezond-coach.


Is het mogelijk om bedframes te kopen bij SAMINA?
Ja, bij SAMINA kunnen de bedframes van massief hout worden gekocht, in verschillende uitvoeringen en houtsoorten en met metaalvrije hoekverbinders.


Wij willen een SAMINA slaapsysteem kopen voor een tweepersoonsbed, is dit altijd mogelijk? Wat zijn de voor- en nadelen van een doorlopende matras of onderlegger?
De lattenbodems moeten altijd individueel worden gekozen, omdat ze zich aanpassen aan het gewicht van de slaper. Afhankelijk van de maat en dikte kan de natuurrubbermatras afzonderlijk of in zijn geheel worden gekozen. Om gewichtsredenen raden we echter aan om twee afzonderlijke matrassen van natuurlijk rubber te kopen. Aan de andere kant kunnen voor de SAMINA schapenwollen onderlegger beide opties worden geselecteerd. Met een doorlopende onderlegger van schapenwol en individuele matrassen van natuurlijk rubber valt de overgang tussen de matrassen niet op.


Wat is de optimale bedlengte voor mij?
Optimaal is het als het bed 20 – 30 cm langer is dan de slaper zelf.


Tot welk gewicht functioneert het SAMINA-systeem?
In principe werkt SAMINA volledig onafhankelijk van het gewicht. Vanaf een lichaamsgewicht van ca. 100 kg adviseren wij een lattenbodem met een extra elastisch element (drie elastische elementen zijn standaard). Afhankelijk van de verdeling van het lichaamsgewicht, kan het installeren van een paar heupversterkers ook passende ondersteuning bieden. Dit moet worden bepaald als onderdeel van een slaapgezond consult. Lattenbodems met een breedte van 140 cm zijn optioneel verkrijgbaar met vier elastische elementen (aanbevolen tot maximaal 80 kg) of vijf elastische elementen (aanbevolen vanaf een lichaamsgewicht van 80 kg).


Waarvoor zijn steun- of functiestrips nodig voor montage?
Om de dubbelzijdige lattenbodem vrij te kunnen laten bewegen voor een optimaal effect, zijn zijdelingse ondersteuningsopties nodig. De SAMINA steun- en functionele strips met sterk afgeronde binnenranden voorkomen het glijden. Het gebruik van zelfklevende viltstrips op de contactvlakken van de lamellen wordt aanbevolen. Bij installatie in tweepersoonsbedden is ook een in hoogte verstelbare steunpoot vereist. Installatie instructies worden meegeleverd.


Is het mogelijk om de mate van hardheid van de lattenbodem te veranderen?
De hardheidsgraad van de lattenbodem kan worden verhoogd door het aanbrengen van extra heupverstevigingen of elastische elementen. De heupversterker wordt in het midden van de lattenbodem geplaatst en bevat 11 latten. Bij de bevestiging van twee steunlichamen alleen in het heupgebied is de hardheidsgraad echter lager. Hiervoor is alleen een extra steunlichaam over de gehele lengte van het rooster nodig. Een voordeel van de heupversteviger is dat hier het heupgebied selectief kan worden versterkt en het schoudergebied de mate van stevigheid kan behouden. In sommige gevallen is het ook de betere oplossing, omdat alleen het heupgebied steviger wordt gemaakt en het schoudergebied dezelfde mate van stevigheid blijft (afhankelijk van de verdeling van het lichaamsgewicht).


Kan ik de lattenbodem alleen in het schoudergebied verzachten?
Wij raden aan om het SAMINA schouder-nek-kussen te gebruiken. Deze schoudervulling is bijzonder geschikt voor spanningen in het schouder- en nekgebied. Ook zijslapers profiteren hiervan, omdat de schoudergordel door het textielgedeelte in het schoudergebied optimaal wordt ontlast en gestabiliseerd. Als alternatief kunnen ook de onderste lamellen in het schoudergedeelte worden verwijdert (ca. 3 lamellen). Tel hiervoor 8 lamellen vanaf het hoofdgedeelte naar beneden en verwijder vervolgens de 9e, 11e en 13e lamellen aan de onderkant van de lattenbodem. Zo wordt de zinkdiepte met 50% vergroot en is het SAMINA-systeem op bepaalde plekken in dit gebied zachter. Daarnaast kan de bestaande SAMINA natuurrubbermatras met een dikte van 5 cm worden aangevuld met een extra 2,5 cm dikke matras tot een 7,5 cm dikke en zachtere matras (SAMINA natuurrubbermatrassen zijn verkrijgbaar in 2,5 cm, 5 cm en 7,5 cm dikte verkrijgbaar).


Is het mogelijk om mijn SAMINA-slaapsysteem individueel aan te passen aan mijn behoeften?
De SAMINA lattenbodem past zich individueel aan de vorm en het gewicht van de slaper aan. Elk deel van het lichaam kan worden aangepast en gepositioneerd door afzonderlijke lamellen te verwijderen of door het inzetten van heupverstevigingen, extra elastische lichamen en/of schoudervullingen.


Waarom is schuin slapen gezond?
Schuin slapen biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele horizontale slaaphouding. We hebben gebruik gemaakt van onze ervaring uit de ruimtevaart. Wanneer we in de horizontale positie slapen, negeren we de zwaartekracht. Het is bewezen dat schuin slapen de slaap en de gezondheid bevordert. Wat op het eerste gezicht vreemd lijkt, is echter onderhevig aan tientallen jaren van goed onderbouwd ruimteonderzoek. Het is aangetoond dat een volledige schuine stand van het bed leidt tot een betere regeneratie, meer vitaliteit en energie en ook een preventieve werking heeft tegen snurken - vooral obstructieve slaapapneu. De symptomen van het rusteloze-benen-syndroom (restless legs) worden ook verlicht door schuin te slapen, evenals refluxproblemen en brandend maagzuur. Het is eenvoudig om dit te begrijpen, want wanneer hun lichaam van top tot teen schuin staat, helpt de zwaartekracht het maagzuur te houden waar het hoort. De schuine stand van het lichaam heeft ook een positief effect op de bloedsomloop en bloeddrukregulatie en ondersteunt het hart. Het geheim achter het revolutionaire slaapconcept ligt in de zwaartekracht. Want zodra je in een horizontale positie slaapt, worden de zwaartekrachten opgeheven. Je bevindt je in een 0-zwaartekracht toestand. Er is een verlaging van de druk in de bloedbaan. In een platliggende positie stroomt het bloed zonder weerstand de hersenen in, wat resulteert in een verhoogde intracraniële druk (=binnen de schedel / in de hersenen) die kan leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidsstoornissen.
In de schuine positie bevindt het hoofd zich boven het hart, waardoor het bloed tegen de zwaartekracht in naar de hersenen wordt gepompt.
Van de ruimtevaartgeneeskunde hebben we enkele voordelen van schuin slapen geleerd, zoals:
- het ontgiften van de hersenen;
- vermindering van de intracraniële druk (verlichting van glaucoom en migraine);
- minder stress op het hart en verbetering gezondheid van het hart;
- het helpt het lymfestelsel om het lichaam te ontdoen van ongewenste materialen en gifstoffen;
- verbeteringen van oog-, oor- en hoofddruk;
- betere bloedcirculatie en bloeddrukregeling


Kan ik huisstofmijt voorkomen met SAMINA producten?
De biologische, bioactieve schapenwol die wordt gebruikt bij de vervaardiging van SAMINA-producten zorgt voor een droog en harmonieus bedklimaat en verwijdert zo de mogelijke voedingsbodem voor huisstofmijt. Huisstofmijten geven de voorkeur aan een warm en vochtig bedklimaat. Een groot voordeel van de natuurlijke schapenwol is de buitengewone eigenschap om tot 30% van het eigen gewicht aan vocht op te nemen en door het binnenklimaat snel weer af te geven. Dit werkt echter alleen in de gewenste mate als de schapenwol chemisch onbehandeld is. Biologische, natuurlijke schapenwol gaat dus op natuurlijke wijze huisstofmijt tegen, maar mag niet gewassen worden. U kunt het beste de onderhoudsinstructies op de productetiketten volgen.


Waarom zou ik beter synthetische kussenvullingen vermijden?
Hoe onhygiënisch dit feit ook is, de hoogste concentratie huisstofmijt zit in synthetisch gevulde kussens. Warmte, vocht en veel dode huidcellen bieden ideale leef- en voedingscondities voor de ongewenste mijten. Daarnaast scheiden mensen elke nacht zo'n 250 – 400 ml water uit via hun adem. Met een gemiddelde levensduur van 6 weken maken mijten ongeveer 10% (ongeveer 500.000 mijten) uit van het totale gewicht van een kussen met een synthetische vulling als het een jaar niet wordt gewassen. Met een grote keuze aan kussens biedt SAMINA voor iedereen het ideale kussen en tegelijkertijd voorkomen de schapenwollen hoezen bij goed onderhoud (regelmatig schudden en luchten) de ophoping van mijten. Mensen met een huisstofallergie zijn beperkter in de materiaalkeuze, maar hoeven niet zonder een natuurlijke en gezonde slaap door het gebruik van geschikte anti-mijthoezen. Mensen met een huisstofallergie moeten in het algemeen letten op een goed en harmonieus binnenklimaat. Een luchtvochtigheid van 40 - 50% is ideaal, vooral voor de menselijke slijmvliezen. Bij deze waarden hebben micro-organismen echter de minste kans op groei. Zorg er ook voor dat je regelmatig lucht ververst. Ook is het raadzaam om het beddengoed vaker dan normaal te verwisselen en het beddengoed regelmatig te luchten en te schudden. Het is ook aan te raden om stevig vast tapijt in de slaapkamer te vermijden.


Kan ik op SAMINA slapen ondanks een wolallergie?
Een echte schapenwolallergie is zeer zeldzaam. Mensen reageren vaak op de chemische toevoegingen in het textiel zoals bleken, wassen, synthetisch opnieuw vet maken, optische bleekmiddelen of kleurstoffen. Ook stoffen als herbiciden, pesticiden, fungiciden of Eulan (chemische bescherming tegen motten) worden vaak in het strooisel aangetroffen. Vooral gevoelige mensen reageren vaak op deze chemisch agressieve ingrediënten. De meeste mensen gaan echter ten onrechte uit van een allergie voor schapenwol. Daarom gebruiken we bij SAMINA alleen 100% natuurlijke materialen die niet chemisch zijn behandeld of gemengd met andere synthetische ingrediënten. SAMINA staat voor 100% puur natuur. Met de originele SAMINA producten weet je zeker dat je slaapt op een absoluut natuurlijk product. En als je nog steeds niet zeker bent, raden we aan om een ​​eventuele allergie door een arts te laten diagnosticeren. Zo sluit je eigenlijk uit dat je last hebt van een wolallergie (eiwitvezel) of lanolineallergie (wolvet). Dit maakt je zoektocht naar gezond beddengoed makkelijker.


Hoe zwaar is een SAMINA deken?
Het gewicht is afhankelijk van de maat van de deken. Met de standaard afmeting van 140×200 cm is de capaciteit:

- Lente/herfst dekbed ca. 670g/m²
- Zomerdekbed ca. 300g/m²

- Midzomernachtdroomdeken ca. 180g/m²

Hoe zwaar is een SAMINA schapenwoloverlay?
De overlay van SAMINA scheerwol als toplaag van het SAMINA slaapsysteem heeft een vulgewicht van ca. 1350 - 1400 g/m2. Met een laag schapenwol van 90×200 cm wordt ongeveer 2,5 kg wol verwerkt. Met een overlay van scheerwol van 180×200 cm wordt ca. 4,7 kg wol verwerkt.


Zijn er verschillende diktes/hoogtes van het SAMINA natuurrubber matras?
De kern van de SAMINA natuurrubbermatras is verkrijgbaar in twee diktes: 5 cm en 7,5 cm. De dikte komt hier exact overeen met de hoogte van de SAMINA natuurrubbermatras.


Hoe hoog is de lattenbodem?
De hoogte van de lattenbodem is ongeveer 11 cm.


Produceert SAMINA ook speciale maten?
De handmatige productie van alle SAMINA gezonde slaapproducten maakt het ook mogelijk om op maat gemaakte producten te produceren. Wij zijn ook gespecialiseerd in de uitrusting in speciale afmetingen van jachten, stacaravans, vliegtuigen, enz.


- Lattenbodems: tot een maximale breedte van 140 cm, tot een maximale lengte van 240 cm
- Matrassen van natuurrubber 7,5 cm: tot een maximale breedte van 140 cm, tot een maximale lengte van 240 cm
- Matrassen van natuurrubber 5 cm: tot een maximale breedte van 200 cm, tot een maximale lengte van 240 cm
- Overlays van schapenwol tot een maximale zijlengte van 240 cm
- Kussens: op maat gemaakt en functioneel, ideale diepte 40 cm, ideale lengte 80 cm
- Hoes: tot maximaal 240 cm zijlengte


Produceert SAMINA ook matrassen en slaapsystemen voor kinderen?
Een gezonde slaap begint bij de zeer jonge slapers. Daarom maakt SAMINA ook slaapsystemen van 70/140 cm. Op aanvraag produceren wij ook graag speciale maten. Dekens en kussens voor kinderen zijn ook beschikbaar.


Hoe maak ik mijn SAMINA slaapsysteem en SAMINA producten schoon?
Schud het SAMINA beddengoed 's morgens altijd lichtjes zodat het resterende vocht kan ontsnappen. Droge, koude maar zonnige winterdagen en vochtige zomerdagen (ideaal na een regenachtige nacht) zijn ideaal om de SAMINA dekens, kussens en scheerwollen overlays enkele uren buiten op te hangen. De wol ruikt daarna fris en schoon. Mild zonlicht is het hele jaar door goed voor wol. Bij SAMINA kussens met een kern van natuurrubber dient deze vooraf te worden verwijderd. Zonlicht beschadigt natuurlijk rubber, het wordt broos. Helaas kan de kern van sommige kussentypes niet worden verwijderd. Vermijd hier direct zonlicht. Bovendien moet u chemische reiniging vermijden, omdat dit de hoge kwaliteit van de schapenwol zou vernietigen. Ook bij de inkoop let SAMINA er strikt op dat de verwerking vrij is van schadelijke stoffen en dat er geen extra chemische middelen worden toegevoegd. Bij droog reinigen kan het gebruik van chemische producten niet worden uitgesloten. Mocht uw SAMINA-product echter sterk vervuild raken, dan kan het vervuilde gebied worden gereinigd met milde zeep of organisch wolwasmiddel en koud water. Als je het helemaal onderdompelt in het water, is een kleine doorlating niet uit te sluiten. Laat de scheerwoldeken na het wassen goed drogen. Over het algemeen raden wij aan om naast het beddengoed SAMINA-beschermhoezen van katoen te gebruiken. Deze bieden extra bescherming en zijn wasbaar tot 60°C.


Hoe verzorg ik de SAMINA lattenbodem en het SAMINA natuurrubber matras optimaal?
Wij raden aan om de SAMINA lattenbodem 4-6 keer per jaar te draaien om de latten van robuust essenhout aan dezelfde kant te verslijten. Uw SAMINA slaapsysteem gaat jarenlang mee. De SAMINA natuurrubbermatras moet ook regelmatig worden gelucht en omgedraaid. Zorg ervoor dat de natuurlijke rubberen matras niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Handige tips kunnen worden verkregen bij de SAMINA slaapgezond adviseur.


Wat is de beste manier om het SAMINA slaapsysteem te bedekken, wat raad je hier aan voor beddengoed?
Gebruik bij voorkeur beddengoed van natuurlijke materialen. Tip: het beste is om een linnendoek helemaal of in ieder geval in de hoeken over de lattenbodem te spannen. Dit helpt het gelaagde slaapsysteem compacter te zijn.


Waarom is de Lokosana® aardingsmat aangesloten op het stopcontact? Heeft het elektriciteit nodig?
De Lokosana® aardingsmat werkt zonder elektriciteit. Het is uitsluitend  op het stopcontact aangesloten voor het geleiden   . De aarding is altijd beschikbaar, ook bij stroomuitval of bij gebruik van een netvrije stekker.


Is aarding ook mogelijk ZONDER stopcontact? Zo ja, hoe?
Het stopcontact biedt meestal de beste aardingskwaliteit. Waterleidingen en radiatoren moeten ook op nul-potentiaal staan en een goede aardingskwaliteit. Hiervoor heb je een speciale aardingsklem nodig die op een kale plek wordt bevestigd. Als je niet via het stopcontact wilt aarden, kan je elektricien een apart geaard stopcontact voor je installeren.


In welke hotels kan ik op SAMINA slapen?
Alle hotels met SAMINA Power Sleeping Rooms® zijn hier te vinden: https://www.samina-hotels.com/reiseziele/


Waar kan ik een SAMINA bed proberen?
Er zijn verschillende showrooms en winkels waar het SAMINA bed kan worden uitgeprobeerd. Vraag de SAMINA slaapgezond adviseur waar dit mogelijk is.


Tel.:  06 29527801
Mail: info@slaapbeterengezond.nl