Bio-energetische slaap® is de gezondste slaap die je kan hebben en die verwijst naar de hoogste vorm van fysieke, mentale en spirituele regeneratie (=zelfherstellend vermogen van het lichaam). De voornaamste basis van deze slaap is een natuurlijk bedsysteem dat aan alle slaapbiologische, orthopedische, bedklimatologische en elektrobiologische voorwaarden voldoet.
Een derde van ons leven brengen we slapend door - op jaarbasis ongeveer 4 van de 12 maanden. Slaap wordt beschouwd als de bron van gezondheid, levensenergie en prestatie. Investeer dan ook in je gezondheid en voel je je weer uitgerust, energiek en hersteld met onze SAMINA slaap-gezond-producten.

 
Gezonde slaap als therapie
Wetenschappelijk is bewezen dat slaap een van de belangrijkste sleutelfactoren voor onze gezondheid is - zo niet de belangrijkste! 
Slaapwetenschapper Prof. Dr. William C. Demen (Stanford University) vatte samen: "Na 40 jaar slaaponderzoek heb ik geen factor gevonden die een grotere invloed heeft op ons welzijn en gezondheid dan slaap. Meer dan 90% van onze gezondheid hangt af van slaap."

Slecht slapen kan je ziek maken
Recente studies tonen aan dat 80% van de werknemers klaagt over slechte, verstoorde en geen rustgevende slaap. Naast vermoeidheid, prestatieverlies, gebrek aan concentratie, resulteert dit ook in tal van gezondheidsstoornissen en neemt het risico op hoge bloeddruk, hartaanval, beroerte, diabetes, obesitas, depressie, Alzheimer, kanker, etc. drastisch toe.

Rugpijn overdag en in de nacht 
Veel mensen hebben last van acute of chronische rugpijn. Vaak is dit het gevolg van een verkeerd bed en wordt de pijn dag en nacht gevoeld. Om rugpijn te voorkomen, te verminderen of te laten verdwijnen is het van belang dat op een goed bed wordt geslapen die voldoet aan alle slaapbiologische, orthopedische, bedklimatologische en elektrobiologische voorwaarden.

Slaap-gezond-pionier en SAMINA oprichter, Prof. Dr. med. h. c. Günther W. Amann-Jennson, weet als geen ander welke omstandigheden een gezonde slaap nodig heeft. In de afgelopen 30 jaar heeft hij meer dan 40 essentiële factoren onderzocht die onze slaap kunnen verstoren of bevorderen. Deze waardevolle kennis en expertise heeft hij ingezet en ligt ten grondslag aan het holistische en biologisch actieve SAMINA-bedsysteem. Zijn oorspronkelijke visie is de slaap en slaaptijd therapeutisch te gebruiken. Deze holistische Bio-energetische slaap®, die als zeer positief en therapeutisch wordt ervaren, is dan ook de reden dat in veel hotels, gezondheidscentra en privéklinieken de SAMINA slaap-gezond produkten worden gebruikt. Ook wordt het gebruik sterk aanbevolen door vooraanstaande artsen en (slaap)therapeuten.

Slaap-gezond-coaching 
Een gezonde, rustgevende en regeneratieve slaap is een van de grootste uitdagingen in onze huidige samenleving geworden. Vooral aanwezige gifstoffen en metalen in onze woon / werkomgeving, overmatig licht, elektrosmog en ontoereikend bedmateriaal verstoren de slaap. Om het slapen te verbeteren en van een slechte slaper een goede en van een goede en nog betere slaper te maken in het belang van de gezondheid, is kennis en advies nodig op het gebied van slaapbiologie, orthopedie, bedklimatologie, thermoregulatie en elektrobiologie. Een betere en gezonde slaap is alleen mogelijk als deze gebieden in aanmerking worden genomen op de slaapplaats en het bedsysteem. Onze kennis van gezond slapen, het persoonlijk advies en coaching helpen hierbij.

Gebruik je slaap als therapie
Het is moeilijk voor te stellen: 70% van je fysieke en 100% van je mentale herstel hangt af van je slaap.
Voor een goede gezonde slaap is het belangrijk dat 
slaapkamer-slaapplaats-bedsysteem voldoet aan de slaapbiologische, orthopedische, bedklimatologische en elektrobiologische voorwaardenMaak tijdens je slaap gebruik van de kracht van handgemaakte, organische en bio-actieve natuurlijke materialen die vrij zijn van gifstoffen en metalen materialen. Maak ook gebruik van de biologische effecten van lichaamsaarding - door in een schuine positie te slapen - en de zwaartekracht te gebruiken tijdens de slaap voor een optimale ontgifting. 

Nogmaals, vergeet niet dat je elk jaar ongeveer 4 maanden doorbrengt met slapen. Goede kwalitatieve slaap is de bron van gezondheid, welzijn, vitaliteit en levensvreugde. Slechte slaap kan een reden zijn voor gezondheidsstoornissen. Slaap is de spiegel van je welzijn en je gezondheid.

Investeer daarom in je gezondheid en vraag ons hoe je je slaap kunt verbeteren.
Wij bieden hulp door middel van een uitgebreide slaapdiagnose, holistische slaap-gezond-coaching en onze slaap-gezond-produkten.

Tel.:  06 29527801
Mail: info@slaapbeterengezond.nl