Het-optimale-bedklimaat


Elke nacht verliezen we gemiddeld een liter zweet en hoe onaangenaam zweten ook kan zijn, het is van vitaal belang. Zweet wordt gebruikt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Het zweetvocht wordt tijdens de nacht geabsorbeerd door de omgevingslucht, het matras en beddengoed. Op jaarbasis komt dit overeen met 2,5 volle badkuipen. In 10 jaar tijd zijn dat 25 volle badkuipen met zweet - dan is het ideale moment gekomen om al het beddengoed met direct huidcontact te vervangen.

De klimaatregulerende functie van schapenwol
Gedurende de nacht voert iedereen warmte af door huidverdamping, zweetverdamping of ademverdamping. Een groot deel van de vochtige en warme verdamping stijgt omhoog richting het dekbed. De warmteafvoer vindt niet regelmatig en constant plaats en wordt veroorzaakt door verschillende externe factoren. Om een aangenaam droog bedklimaat te behouden, is biologisch actieve schapenwol de beste keuze. Het reinigt zichzelf op een natuurlijke manier, is de beste natuurlijke airconditioning in uw bed en zorgt zo voor een droog-koel bedklimaat, zelfs op warme zomeravonden.

Slaapkamer (zomer)fit maken
De SAMINA dekbedden zijn allemaal gevuld met 100% biologische scheerschapenwol, die het uitstekende vermogen heeft om vocht van ongeveer 30% van het eigen gewicht op te nemen en snel weer af te geven aan de kamerlucht. Het lichaam warmt zo 's nachts niet op en is een dunne luchtige zomerdeken ideaal om mee te bedekken. Het juiste kussen, bij voorkeur gemaakt van vochtabsorberende natuurlijke materialen zoals schapenwol, is ook cruciaal. Zowel het dekbed als kussen kunnen beide het vocht en de warmte van het lichaam snel absorberen en onmiddellijk afgeven.

SAMINA zomernacht-droomdekbed
Het luchtige lichte SAMINA zomernacht-droomdekbed is het perfecte dekbed voor zomerse warme nachten. Het is gevuld met biologische schapenwol (500 gram bij 140 x 200 cm) dat 's nachts voor een verkoelend effect zorgt en zo bijdraagt aan een rustgevende slaap. Het is zeer aangenaam licht en knuffelig.