Versterk-je-immuunsysteem

Griep, hoesten, loopneus, vermoeidheid – momenteel zijn veel mensen ziek en is het aantal ziektegevallen bovengemiddeld. De vraag is of de ‘immuun-schuld’ van de afgelopen jaren de schuld van de huidige situatie is? Lees hier hoe een gezonde, rustgevende slaap ons kan beschermen in de dagelijkse strijd tegen infecties.

Griep- en verkoudheidsvirussen bevinden zich momenteel in het ‘hoogseizoen’ en maken het mogelijk dat we binnen zeer korte tijd besmet raken en ziek worden.

Immuunsysteem na de pandemie
Ons immuunsysteem heeft door de Corona pandemie maar beperkt contact gehad met respiratoire (m.b.t. de ademhaling) virussen, met uitzondering van Covid 19. We moeten nu weer leren omgaan met deze virussen en er bescherming tegen opbouwen. Wanneer we n.l. voor het eerst in contact komen met een ziekteverwekker (virus/bacterie), wordt onze afweer (de B-cellen van het immuunsysteem) geactiveerd. Deze zijn verantwoordelijk voor de productie van antilichamen die een bescherming tegen de ziekteverwekker vormen en nieuwe infecties met hetzelfde virus helpen voorkomen.

Versterk het immuunsysteem
Weinig beweging in de frisse lucht, ongezonde voeding, stress en vooral slaapgebrek zijn slechts enkele van de factoren die een kwetsbaar immuunsysteem kunnen veroorzaken.

Een gezonde, rustgevende slaap en een gezond immuunsysteem hangen nauw met elkaar samen. Langdurig slaaptekort en gebrek aan diepe slaap zorgt ervoor dat onze stofwisseling volledig uit de hand loopt. Vooral in de eerste helft van de nacht is de slaap bijzonder diep. Tijdens deze diepe slaap worden de pols, ademhalingsfrequentie en bloeddruk verlaagd en regenereren (natuurlijk herstellen) we in deze periode bijzonder goed.
In academische studies werd de gevoeligheid voor infectieziekten getest en gekoppeld aan een kortere slaapduur en een slechte slaapkwaliteit. Proefpersonen die minder dan vijf uur sliepen hadden een groter risico om ziek te worden dan degenen die zeven uur per nacht sliepen. De resultaten laten duidelijk zien dat gezonde slaap ons organisme sterk ondersteunt in de dagelijkse strijd tegen infecties.
Door aanhoudende oxidatieve stress*, die veroorzaakt kan worden door omgevingsinvloeden zoals verontreinigende stoffen, elektromagnetische velden of fijnstof, worden energiereserves verbruikt en wordt het immuunsysteem verzwakt.
* oxidatieve stress, nieuwe ‘verouderingsfactor’, wanneer het lichaam wordt overspoeld door een teveel aan potentieel schadelijke weefsel aantastende vrije moleculen (vrije radicalen) die gezonde cellen kunnen beschadigen en tot fysieke aftakeling kunnen leiden.


Gezonde slaap en in de nacht aarden
‘s Nachts aarden met de Lokosana® aardingsmatras brengt het lichaam in zijn normale, elektrische toestand. Het minimaliseert schadelijke omgevingsinvloeden, verbetert de slaapkwaliteit, ontspant aantoonbaar en kalmeert het hele zenuwstelsel. Aarding leidt tot een verbetering en versterking van het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem (m.b.t. hart en bloedvaten) en heeft ook grote invloed op de psyche (brein, denkvermogen, gedachten, gevoelens, gedrag). Aarding zorgt voor stressreductie en draagt bij aan het verhogen van het energieniveau.
 

Natuurlijke bedmaterialen van SAMINA en gezondheid
De 100% natuurlijke bedmaterialen van SAMINA zorgen voor een Bio-energetische slaap®, die verwijst naar de gezondste slaap en hoogste vorm van fysieke, mentale en spirituele regeneratie door slaap. Weet dat je ongeveer 4 van de 12 maanden slaapt (1/3 van je leven!) en dat een goede kwalitatieve slaap de bron is van gezondheid, levensenergie, geluk en prestatie. Slapen op een natuurlijk bedsysteem dat aan alle slaapbiologische, orthopedische, bedklimatologische en elektrobiologische voorwaarden voldoet, is dan ook in jouw eigen belang en gezondheid!

Heb je vragen of wil je meer informatie en advies? Neem dan contact op - tel. 06 29527801 of info@slaapbeterengezond.nl