Intenser-dromen-minder-stress

SAMINA Night slaapdrank bevordert intense dromen en zorgt voor vermindering van emotionele stress
Het dromen is vooral belangrijk voor het verminderen van emotionele negatieve stress. Vooral mensen met stress dromen vaak te weinig of zeggen dat ze zich hun dromen niet kunnen herinneren. De SAMINA Night slaapdrank stimuleert het dromen en bevordert de droomherinnering.

Dit is een van de eerste ervaringen die mensen hebben met het drinken van de SAMINA Night slaapdrank. Vooral bij het begin van een kuur van 12 nachten ontstaan er meer spannende en intense dromen. Voor veel gebruikers is de verhoogde mentale helderheid bij het wakker worden een echte verrassing.


Meer stresshormonen, minder slaaphormonen
Langdurige stress leidt tot een verandering in onze hormonale balans (neurostress). Als het niveau van het stresshormoon cortisol aanhoudend hoog is, komt er 's avonds automatisch te weinig van het hormoon melatonine vrij, dat belangrijk is voor de slaap en andere slaapbevorderende stoffen zgn. neurotransmitters. Doordat er te weinig vrijkomt slaap je 's nachts merkbaar slecht. "Het leidt er automatisch toe dat je overdag meestal niet geconcentreerd bent en ook minder presteert. Zo begint een stressspiraal die voortdurend leidt tot het vrijkomen van slaapverstorende stresshormonen", zegt SAMINA-oprichter en ontwikkelaar van de SAMINA Night-slaapdrank Prof. Dr. med. h.c. Günther W. Amann-Jennson.

Op de middellange en lange termijn kan deze vicieuze cirkel de totale hormoonbalans, inclusief het immuunsysteem, zodanig verstoren dat het onze fysieke en mentale gezondheid drastisch verstoort. Te beginnen met hoofdpijn en migraine, hart- en vaatziekten, maagpijn, darmklachten en een aantal psychische problemen zoals uitputting tot depressie en burn-out. Volgens onderzoek kunnen ook diabetes en overgewicht (obesitas) worden veroorzaakt door stressgerelateerde slaapstoornissen. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een gezonde en rustgevende slaap.


Dromen zijn zéér belangrijk voor stressvermindering
Om de slaap te verbeteren, is het belangrijkste om de negatieve effecten van stress tegen te gaan. Prof. Dr. med. h.c. Günther W. Amann-Jennson: "Wie te maken heeft met veel stress, slaapt meestal slecht. En degenen die het grootste deel van de tijd slecht slapen, hebben minder kans om beroepsmatig en privé met veel stressbelasting om te gaan. Voor het verwerken van emotionele stress zijn onze dromen essentieel. Deze dromen worden dus helaas vaak onderdrukt bij mensen met veel negatieve stress of zijn onvoldoende aanwezig door slaapstoornissen en slaapgebrek. Vooral de droomfasen zijn erg belangrijk voor de verwerking en het compenseren van negatieve stress.

SAMINA Night slaapdrank en dromen
De samenstelling van de SAMINA Night slaapdrank met fruit- en kruidenextracten, vitaminen, mineralen en aminozuren helpt je niet alleen om in slaap te vallen en in slaap te blijven, maar intensiveert en verlengt ook de droomfasen. Tegelijkertijd verbetert het aanzienlijk het vermogen om dromen te onthouden. Opvallend is vooral de reactie van gebruikers dat de dromen veel levendiger zijn, vooral in de eerste nachten van de kuur. De SAMINA Night slaapdrank ondersteunt onze natuurlijke slaap en helpt om je makkelijker naar binnen te kunnen richten. Dit heeft een zeer positief effect op ons mentale welzijn.

Met SAMINA Night kunnen de droomervaringen de eerste nachten behoorlijk heftig en impulsief zijn. Met de verbetering van de slaapkwaliteit en het nachtelijk herstel, ervaren veel gebruikers vaak een toename van extreem kleurrijke dromen tijdens de slaap. Dit is een voorloper van "lucide dromen" (ook wel "heldere dromen" genoemd) - je wordt je in de droom bewust dat je droomt. Hierdoor kunnen geheel nieuwe bewustzijnservaringen worden opgedaan, wat op zijn beurt weer een stressverlagend effect heeft en dus leidt tot een verdere verbetering van het fysiek-mentaal-emotioneel herstel. Vanuit dit oogpunt beschermt en ondersteunt SAMINA Night onze slaapgezondheid geheel.
Als je niet alleen merkbaar beter wilt slapen, je stress wil verminderen, maar ook compleet nieuwe droomervaringen wilt ervaren, raden we je aan te beginnen met een 12-nachten slaap-gezond-kuur met de SAMINA Night slaapdrank!

SAMINA Night micronutriënten kuur 12 nachten |  € 29,90