SAMINA-slaapsysteem
Weergave:
 

De orthopedische lattenbodem
Een bed moet de spieren ontspannen en tegelijkertijd de rug ondersteunen. De beste manier is wannneer de rugwervelkolom bij het liggen dezelfde positie heeft als bij het staan - een orthopedisch correct en vooral fexibel bed is hiervoor nodig. De lattenbodem van SAMINA bestaat ‚Äč‚Äčuit 90 ongelijmde en volledig beweegbare latten. De latten zijn vrij opgehangen en in twee lagen verdeeld. De lattenbodem is zo gemaakt dat de druk tussen het lichaam en het bed perfect in balans is, waardoor de wervelkolom optimaal wordt ondersteund. De druk van de tussenwervelschijven wordt weggenomen, doordat de ruggenwervels op orthopedisch correcte wijze worden gestretched. Natuurlijk stretchen in je slaap!

Het natuurrubberen matras
Het SAMINA natuurrubberen matras is gemaakt van 100 procent duurzaam geproduceerde rubberlatex. Het materiaal heeft uitstekende terugverende eigenschappen en een hoge puntelasticiteit, wat betekent dat het precies meegeeft daar waar het lichaam druk uitoefent en druk wegneemt. Het biedt ondersteuning waar geen druk wordt uitgeoefend. Het matras versterkt niet alleen de werking van de SAMINA lattenbodem, het zorgt er ook voor dat de veneuze en arteriële bloedcirculatie tijdens de slaap optimaal is en niet wordt beperkt.

De SAMINA Lokosana® aardingsmat - geaard slapen met het 'blote voeten' effect
Mensen zijn elektrische wezens en leven we in een omgeving waarmee we permanent 'aan staan' en elektrische lading uitwisselen - denk aan het gebruik van de mobiele telefoon, laptop, televisie, huishoudapparatuur en de gebouwen waarin we werken of leven. Overdag bouwen we zo elektrische stress op, maar 's nachts ook door op bedsystemen te slapen die metalen onderdelen of veren bevat - dit heeft een negatieve invloed op onze slaap.
Lichaamsaarding voorkomt deze overmatige elektrische ladingen en stress. Veel mensen ervaren dan ook rust en voelen zich ontspannen in de vrije natuur, vooral als ze op blote voeten lopen. ‚ÄčOnze moderne leefgewoonten staan echter ‚Äč‚Äčnatuurlijke aarding in de weg - we dragen rubberen zolen en zitten veelal op niet-geaard materiaal. Voor onze gezondheid, ons welzijn en onze slaap is het echter belangrijk dat het lichaam kan ontstressen. Dit is waar de Lokosana® aardingsmat of kussen van pas komt - het maakt gebruik van lichaamsaarding en herstelt de natuurlijke bio-elektrische basistoestand van het lichaam. Het stelt je in staat een diepe, rustgevende en gezonde slaap te hebben. Avond na avond en uniek in zijn werking.

Het hoogwaardig schapenwolmateriaal

Het SAMINA beddengoed is gevuld met 100% biologisch actieve schapenwol in hoge Merino-kwaliteit, verkregen van vrijlevende schapen uit de Zuid-Duitse streek de Allgäu. Schapenwol is de ideale klimaatvezel voor beddengoed – aangenaam verwarmend in de winter en verkoelend in de zomer. Het speciale vermogen om ongeveer 30% van het eigengewicht aan vocht op te nemen en terug te geven aan de kamerlucht maakt schapenwol het perfecte vulmateriaal. Schapenwol is vochtregulerend, heeft antibacteriële eigenschappen, een uitstekend zelfreinigend vermogen en is het beste materiaal voor mensen met allergieën. Het zorgt voor een aangename en rustgevende slaap.