Schapenwol-is-het-beste-voor-een-gezonde-slaap

Schapenwol - de nr. 1 voor een gezonde slaap
Geen enkel ander materiaal voldoet zo goed aan de voorwaarden voor een gezonde slaap.

Bij de keuze van het juiste beddengoed staat biologisch actieve schapenwol bovenaan - het is ademend, heeft een kalmerende werking op ons zenuwstelsel, verdeelt de lichaamswarmte optimaal en zorgt dankzij een effectief vochttransport voor een droog bedklimaat. Of het nu zomer of winter is, met dit materiaal ben je het hele jaar uitgerust.

  Voordelen van SAMINA schapenwol:
  • Werkt kalmerend en bevordert een gezonde slaap
  • 100% natuurlijk en vrij van chemicaliën
  • Is zelfreinigend, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
  • Verspreidt de warmte optimaal, zowel in de zomer als in de winter
  • Hoog vochtopnamevermogen - 7x meer dan andere materialen
  • Werkt anti-reumatisch, anti-allergisch en is huidvriendelijk
  • 100% ecologisch, biologisch afbreekbaar, duurzaam

Biologische schapenwol van hoge kwaliteit is het beste en gezondste als beddengoed - vooral als vulmateriaal. Want de natuurlijke vezel zorgt voor een aangenaam warm en droog bedklimaat, is ademend en luchtdoorlatend en heeft tegelijkertijd een spierontspannende en bloedsomloopstimulerende werking.

Bij SAMINA houden we hier rekening mee en dragen wij die verantwoordelijkheid. Wij stellen de hoogste kwaliteitseisen aan onze materialen en grondstoffen, omdat onze producten nacht na nacht jou omringen terwijl je slaapt. Dat geldt voor onze biologische schapenwol in Merino kwaliteit, die we gebruiken in al het SAMINA beddengoed.

Slaap lekker met de kracht van de natuur

De SAMINA schapenwol vormt de toplaag van het holistische SAMINA slaapsysteem. De overlay, bestaande uit 100% bio-actieve scheerwol in merino kwaliteit, garandeert het hele jaar door een droog en warm bedklimaat en zorgt voor knuffelzacht bedmateriaal. Het ontwikkelt een verwarmend effect bij koudere temperaturen en een verkoelend effect bij warmere temperaturen. Dankzij de schubachtige structuur van de natuurlijke wolharen heeft scheerwol het vermogen om tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht op te nemen zonder zelf vochtig aan te voelen. De droge warmte ondersteunt een goede nachtrust en ontvouwt een anti-reumatisch effect.

Cruciaal is ook dat mensen met een allergie micro-organismen, zoals huisstofmijt, effectief uit het bed kunnen houden door producten van schapenwol te gebruiken. Enerzijds kan het natuurlijke schapenhaar dankzij zijn schubachtige structuur huidschilfers absorberen en omsluiten, anderzijds ontneemt schapenwol dankzij zijn klimaatregulerende eigenschappen de huisstofmijt elke levensbasis. Huisstofmijten geven de voorkeur aan een warme en vochtige leefomgeving.

Schapenwol is ook effectief tegen gifstoffen in de leefruimte, zoals formaldehyde, dat vaak in meubels en bouwmaterialen zit. De onbehandelde natuurvezel kan het formaldehydegehalte in de ruimte binnen enkele uren aantoonbaar tot 80% verlagen.

Voorzichtige verwerking voor hoge kwaliteitsnormen

Bij het winnen van schapenwol, wordt er door SAMINA grote zorg aan besteed dat de wol zo schoon mogelijk wordt verkregen. Alleen zo kunnen de waardevolle eigenschappen van scheerwol daadwerkelijk behouden blijven. De verkregen wol wordt in een behoedzaam proces gewassen en verwerkt tot een los wollen vlies. De schapenwollen vliezen worden bij SAMINA met de hand verder verwerkt en zorgvuldig verwerkt tot de hoogwaardige SAMINA unica. Het vlies wordt gefixeerd door middel van uitgebreide kruissteeksteken, waardoor koudebruggen worden voorkomen die kunnen ontstaan โ€‹โ€‹door stijve doorstiknaden. Het resultaat: het onvergelijkbaar aangename SAMINA slaapcomfort.

Het SAMINA-assortiment omvat bedmateriaal van schapenwol in alle gangbare standaardmaten en is op aanvraag ook verkrijgbaar in speciale maten en op maat gemaakte producten.